Sallat Mix

SALLAT MIX

Innehåller : Grönsallat, Crispsallat, Cascadsallat, Noonsallat, Romansallat, Lollo Rosso, Rucola.

 

 

En härlig variation av sex vitaminrika sallatssorter för att blanda i en fräsch sallad. Mixen består av sorterna Noon, Crisp, Roman, Rucola, Lollo Rosso och Cascad. GRÖNSALLAT Sallat har milda och mjuka blad. En utmärkt sallad till smörgås, tex-mex och som ingrediens i vanliga grönsallader. CRISPSALLAT Crispsallat har vackert gröna blad som är tjocka med litet krusiga bladtoppar. Mild något sötaktig smak och krispig konsistens. CASCADSALLAT Cascadsallat har ljusgröna mycket dekorativa rund?ikiga och krusiga blad. Bladen är krispiga och har en mild fyllig smak. NOON SALLAT Noonsallaten har vackert gröna ?ikiga blad. Pröva gärna att stänka på lite vinäger och ät den som den är. En sallat för den riktiga gourmeten. ROMANSALLAT Romansallatens blad är stora, avlånga och vackert mörkgröna. Smaken är kraftigare än vanlig sallat. Den klassiska Ceasarsalladen görs på romansallat. LOLLO ROSSO Lollo Rosso är en sallad med krusiga, rödaktiga blad som sitter löst knutna till varandra. Passar bra som garnering tack vare sina röda, vackra blad. Utmärkt till olika sallader för att ge färg. RUCOLA Mörkgröna ?ikiga blad, med skarpa, kryddiga smak. Rucola passar riktigt bra till nötkött eller klassisk carpaccio med parmesan. De ska planteras i en väldränerad och näringsrik jord. Se till att torvkrukan kommer under jord. Vattna sen ordentligt. Klipp blad för blad när du skördar. Lämna mittendelen av plantan kvar så den kan ge nya blad. Den växer lika bra i kruka som på friland.