recept

Laxpaket (4portioner)

lax

Ingredienser:
4 st Laxfiléer (färsk eller fryst)
4 tsk Skånsk stark & grovkornig senap
1 nypa Hällnäs Dill
1 nypa Hällnäs Citrontimjan
1 Citron
Salt
Svartpeppar

 

Tina den frusna laxen.
Sätt ugnen på 225°C. Skär citronen i tunna skivor. Skölj och hacka örterna.
Mät upp 4 stora bitar smörgåspapper till laxen och vik dem dubbelt. Lägg en laxfilé på varje smörgåspapper. Salta och peppra på varje sida av fisken. Stryk ett lager av senap på varje filé. Strö över örterna jämt fördelade över fisken och lägg citronen överst.
Vik ihop smörgåspappret och tillaga i nedre delen av ugnen i 13 minuter. Servera med potatis och grönsaker.

Under grillsäsongen kan man byta ut smörgåspappret mot aluminiumpapper och grilla.


 

 

tillbaka