recept

Örtrik pastasås (4 portioner)

pastasås

Ingredienser:
Pasta
1 dl Naturell yoghurt
1 dl Grönsaksbuljong
1 avokado
1 nypa Hällnäs Fransk Dragon
1 nypa Hällnäs Persilja
1 nypa Hällnäs Gräslök
1 kruka Hällnäs Vattenkrasse
40g Pistagenötter
30 g Bladspenat
Salt

Svartpeppar

 

Förbered buljongen och låt den svalna.
Koka fyra portioner pasta, gärna fullkorn.
Hacka pistagenötterna.
Klipp av vattenkrassen från krukan och skölj tillsammans med örterna från påsen och. Dela avokadon i två delar, skala och avlägsna kärnan. Mixa en halv avokado, örterna, vattenkrassen yoghurten och buljongen i en matberedare till en jämn konsistens.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Skär bladspenaten i mindre bitar.
Häll såsen över pastan, tillsätt spenaten och blanda väl. Strö pistagenötterna över rätten. Smaklig måltid!


 

 

tillbaka