Koriander

Koriander

Coriandrum sativum

 

Ljus : Sol, halvskugga

Skördetid : Juni-

Planthöjd : 30-50 cm

Plantavstånd : 20 cm

Vatten : Håll jorden fuktig inte blöt.

Läge : Växthus, Balkonglåda, Trädgård

Placering : Direkt i jorden, i kruka eller i balkonglåda

Gödsling : Vid nyplantering.

Flerårig : Nej

 

Koriandern är en älskad krydda världen över. Den används inte bara på Tacosbordet i salsarätter och i guacamolen utan också i den japanska gyozan, i den kalla gazpachosoppan eller i tapasrätten quesadillas. Den är enkel att odla och växer snabbt. Odla den i omgångar redan från våren och framåt hösten för en kontinuerlig skörd. Blad, rot och frön används. Plantera den i väldränerad jord. Färsk koriander kan frysas.

 

 

 

Planteringstips:

 

Plantera i jord med porös struktur och bra näringsinnehåll. Köp gärna en färdig örtjord eller blanda en egen med kompost. Undvik täta jordar. Genom att plantera på upphöjd bädd eller i urna höjs rottemperaturen och växterna mår bättre. Vid kalla nätter är det bra med tillskottsvärme eller att flytta in den på ett varmare ställe. Det hjälper också att täcka med väv under klara kalla nätter. Lufta på dagen om det blir mer än 28 grader varmt. Glöm ej att vattna upp ordentligt efter plantering.Håll sedan jorden fuktig.

 

Går bra att plantera ihop med:

 

Pense i lådor som ätbara blommor. Testa vår Ätbara Blomor Mix 6 pack. Mynta, Gräslök, Mejram. Tomater och Paprika för egen salsa trädgård