När Sveriges främsta filmpris delas ut på Guldbaggegalan 2026 står inte bara filmkonsten i centrum – utan också smakerna från Västerbotten. Vi på Hällnäs Handelsträdgård är både stolta och ödmjuka över att vara en av de lokala producenter som bidrar till galamenyn ”Smak av Västerbotten”, som serveras till närmare 1 000 gäster på anrika Cirkus i Stockholm den 19 januari.

Genom ett samarbete mellan Svenska Filminstitutet, Länsstyrelsen Västerbotten och Region Västerbotten får råvaror från vårt län ta plats på en av Sveriges mest prestigefyllda kulturella scener. Galamenyn är skapad av kockarna Björn Norén och Anders Samuelsson, och inspirerad av Västerbottens kust, skogar, inland och fjäll – en hyllning till landskapet, naturen och det gröna.

Att våra grönsaker och odlingar från Hällnäs får vara en del av denna helhet betyder mycket för oss. Det är ett erkännande av det långsiktiga arbete vi lägger ner på hållbar odling, kvalitet och smak – från frö till färdig råvara. Tillsammans med andra västerbottniska producenter visar vi vilken kraft som finns i lokalt samarbete.

Menyn tar gästerna med på en kulinarisk resa där vegetariska rätter spelar en självklar huvudroll – något vi är extra glada över. Det gröna kliver fram, i nya skepnader, med djupa smaker som speglar Västerbottens unika förutsättningar.

Att få vara en del av Guldbaggegalan 2026 är mer än ett samarbete – det är en stolthet och en inspiration. För oss på Hällnäs Handelsträdgård är det ett bevis på att lokalt odlade råvaror från Västerbotten hör hemma även på landets största scener.

Intresseanmälan för Norrgrönt®