Om oss

Hällnäs Handelsträdgårds grundare Thorsten Isacsson startade sin odling av gurka och krukväxter i Hällnäs 1953. Under årens gång har företaget drivit både blomsteraffärer och begravningsbyrå men är idag en renodlad handelsträdgård med fokus på kryddor, sallat och årstidens blommor..

Om Hällnäs

Sedan 1953 har vi haft glädjen att få odla och leverera färska, ekologiska kryddor, sallat och blommor som gör gott både för dig och miljön. Vår handelsträdgård ligger i Hällnäs, Vindelns kommun, Västerbottens inland. Vi är ett familjföretag med allt vad det innebär i form av engagemang och samhörighet i gänget som gör dina produkter.  Hos oss går en modern och effektiv produktionsanläggning hand i hand med miljövänliga val och större delen av vår produktion består idag av kryddor och sallat.

I dagsläget är det Thorstens son Björn Isacsson som styr Hällnäs vars produktion enbart sker mot fackhandel och dagligvaruhandel. Men, som i många andra familjeföretag, fattas besluten fortfarande tillsammans.

Våra värderingar

Hällnäs värderingar syns tydligt i den vardagliga verksamheten. Det är jätteviktigt för oss att odla miljövänligt och tänka långsiktigt för både samhälle och kunder. För att kunna säkra detta, har vi koll på den senaste tekniken inom hållbara produktionsmetoder och vi tar även del av resultat från olika forskningar. Vårt arbete uppskattas även nationellt – 2014 tilldelades Björn Kungliga Skogs- och lantbruksakademiens diplom för föredömliga insatser inom trädgårdsbruket.

Kundfokus är regel nummer ett hos oss och kunden ska alltid känna sig nöjd med våra produkter och vår service. Vi vet nämligen att de bästa produkterna kommer från en bra arbetsmiljö. Hos oss värderas varje människa som enskild individ, det tror vi skapar den bästa teamkänslan. Vi tar gärna vara på all kunskap som redan finns hos oss innan vi tar in hjälp utifrån. Detta är möjligt tack vare vårt duktiga team som består av 23 fantastiska medarbetare.

EU Investering

Hällnäs Handelsträdgård har med hjälp av stöd från EU genomfört investeringar i Robotportal och precisionsutrustning för att minska arbetsbelastning genom repetitiva rörelser och tunga lyft. Investeringen genomfördes under 2018 och togs i drift januari 2019. En fortsatt investering med samma målsättningar samt även efterbehandling av postharvest produkter har genomförts och tagits i drift december 2023.

Stöd har erhållits från EU för installation av energiväv för energibesparing.

Intresseanmälan för Norrgrönt®